Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zlatna džezva, Tajna, Master i Kent u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu

altSutra 4. septembra 2012. godine, u Hotelu Astra Garni u Sarajevu sa početkom u 12 sati bit će održana press konferencija povodom potpisivanja ugovora o sponzorstvu između AS GROUP Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (NS/FS BiH).

U ime AS GROUP ugovor će potpisati Rusmir Hrvić, član Uprave, dok će NS/FS BiH potpisima zastupati predsjednik Ivica Osim i generalni sekretar Jasmin Baković.

To znači da će se Zlatna džezva, Tajna, Master i Kent, kao i ostali brandovi čiji je AS GROUP vlasnik direktno, njihovom prodajom ‘uključiti’ u kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. godine, jer će njihovom kupovinom biti dijelom finansiran, nadamo se, odlazaka naših ‘Zmajeva’ u Brazil.

Nakon čina potpisivanja ugovora, novinarima će se obratiti gospoda Hrvić, Osim, Baković, kao i glumac Enis Bešlagić koji je zaštitno lice AS GROUP.

—–

Sjedište AS GROUP je u Tešnju, a zapošljava oko 1000 radnika i to u AS-u, Vispaku, Napretku i Vemalu. Potvrda uspješnosti je “Srebrni pečat” za kompaniju AS, specijalno priznanje bh. časopisa Poslovne novine za ukupne rezultate poslovanja u 2011. godini, koji podrazumijevaju doprinos razvoju bh. privrede i zapošljavanja, kao i doprinos lokalnoj zajednici, te uzastopno svrstavanje kompanije AS među sto najuspješnijih preduzeća u Bosni i Hercegovini, a prema izboru Poslovnih novina iz 2011. godine, na listi stotinu najvećih firmi u Bosni i Hercegovini AS se nalazi na 29. mjestu.