Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Požari u ZDK

Šumski i požari trave na području zeničke općine zabilježeni su u Zahićima, Janjićima i Lašvi. Zenički vatrogasci dovozili su pitku vodu mještanima Prašnica. U Kaknju su aktivani požari na području Slapne, Bara, Bjelavića, Čalukove bare i kod tvornice Cementa.

Na području Gornjeg Rakovca u općini Maglaj, aktivan je požar niskog rastinja i šume. Gori na površini od oko 3.5 kilometra, a u akciju gašenja uključene su i mašine radi presijecanja požara i stavljanja požarišta pod kontrolu.

Zavidovički vatrogasci intervenisali su na području mjesta Žisci gdje je gorilo oko 30 duluma niskog rastinja i šume. Požar je prijetio da zahvati pet kuća, ali je intervencijom vatrogasaca ugašen.

U Vozućoj je došlo do požara na devastiranoj kući usljed paljenja trave i spriječeno je da se proširi na obližnje kuće. U požaru su spašene 4 ovce, 2 sijena i spriječeno je da požar  zahvati veću površinu.

Na području sela Vrela izbio je šumski požar koji je daleko od puta. Intervencijom radnika Šumarije požar je ugašen.

Na 14 kilometru uz rijeku Gostović došlo je do šumskog požara (pretpostavka namjerna paljevina) gdje je uz pomoć radnika Šumarije požar ugašen i time spriječeno da zahvati velike šumske komplekse, javlja Kantonalna uprava civilne zaštite.

(RTV Zenica)