Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U novembru počinje „ASA i Prevent škola“

altPoslovni sistem koji okuplja firme članice ASA i Prevent grupacija kroz svoju politiku poslovanja posebnu pažnju poklanjaju razvoju mladih ljudi, koji proširuju svoja znanja i unapređuju vještine za ostvarenje životnih ciljeva.

U proteklom periodu objavljen je javni poziv apsolventima i svršenicima fakulteta iz oblasti ekonomije, mašinstva, hemije, elektrotehnike, informatike, psihologije, bankarstva i osiguranja, da se prijave na jednomjesečnu obuku u okviru „ASA i Prevent škole“.

Polaznici ove škole će se upoznati sa politikom i načinom poslovanja u automobilskoj industriji, te bankarskom i finansijskom sektoru. Cilj je kod polaznika razviti potrebne vještine, kompetencije i znanja, izgraditi samopouzdanje da bi postali uspješni budući zaposlenici i poslovni lideri. Predavači u školi su stručnjaci iz ASA i Prevent grupacija.

„Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost“, kaže Vedran Peršić, rukovodilac korporativnih komunikacija. „Automobilska industrija je pokretačka snaga društva i želimo sa mladim ljudima podijeliti znanje i iskustvo naših stručnjaka. Ovaj projekat je naš doprinos kontinuiranom obrazovanju i usavršavanju mladih ljudi“.

Nakon završetka škole polaznici će dobiti certifikate o završenom programu, biti bogatiji za nova znanja i vještine, proširiti mrežu poznanstava i ostvariti nove kontakte, što će im olakšati potragu za zaposlenjem, te omogućiti eventualno zaposlenje u jednoj od članica ASA i Prevent grupacija.

Za „ASA i Prevent školu“ kandidati mogu aplicirati online, putem prijave koja se nalazi na stranici asa.ba i prevent.ba, ili poslati svoj CV na email adresu: ljudski.resursi@prevent.ba, sa naznakom za „ASA i Prevent školu“.

Poziv ostaje otvoren do 15.09.2012, a kandidati koji uđu u uži izbor biće pozvani na testiranja i razgovor. Program je besplatan i  počinje u novembru ove godine.