Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Borba za državu još nije gotova

altDanas je posljednji dan svetog mjeseca Ramazana i ovom prilikom želio bih čestitati predstojeći Bajram svim muslimanima Bošnjacima u domovini i dijaspori, kao i svim muslimanima svijeta, s iskrenim željama da ovaj veliki blagdan provedete u miru i veselju, zajedno sa vašim porodicama.

Na žalost, stanje u kojem dočekujmo ovaj veliki dan nije takvo da imamo previše razloga za praznovanje. Neprijatelji Bosne obrušili su se na našu domovinu sa svih strana, ne poštujući tako ništa što je sveto. Ni zemlju, ni narod, ni dostojanstvo, ni vjeru, na koncu ni Ramazan.

Napadi na džamije, napadi na postače, usko povezani sa napadima na državu i njeno negiranje kako od naših komšija iz RS, koja je u Bosni i Hercegovini, tako i od susjeda iz Beograda, ne daju nam mira i od nas zahtijevaju budnost.

Voljeli  bismo da o tome ne moramo posebno govoriti, ali neprijatelji Bosne i Hercegovine su se potrudili da nam po ko zna koji put skrenu pažnju: borba za državu još nije gotova.

Zato, u ovoj bajramskoj čestitki želim poručiti svim vjernicima, ali i svim patriotama i građanima ove zemlje, da upravo u ovim danima najvećeg muslimanskog blagdana trebamo pokazati koliko volimo našu domovinu. A to ćemo pokazati tako što ćemo ići u naše džamije, biti sa našim porodicama, posjetiti naše porodice, otići na šehidska mezarja, ali i pružiti ruku komšiji, pozvati na mir, suživot i zajedništvo u Bosni i Hercegovini.

To je oduvijek bio adet (običaj) u Bosni i tako će ako Bog da i ostati.

Uz iskrene želje za zdravlje i osobni uspjeh, svima vam od srca želim Bajram šerif mubarek olsun!

Šemsudin Mehmedović,

zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA