Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dr Senad Karavdić postao član Evropskog udruženja endoskopskih hirurga

altPrije nešto više od mjesec dana u Briselu, je održan 20. Međunarodni Kongres Evropskog Udruženja Endoskopskih Hirurga (European Association for endosopic Surgery). Na ovoj prestižnoj manifestaciji u kojoj je učestvovalo preko 1300 hirurga iz cijelog svijeta, a koji se bave endoskopskom hirurgijom (minimalno invazivna hirurgija) je učestvovao i visočki hirurg dr. Senad Karavdić.

Kongres se održava svake godine u jednom od Evropskih gradova gdje se razmjenjuju znanja, iskustva, rezultati istraživanja, donose konsenzusi i pravila u savremenom liječenju i tretmanu hirurških bolesnika.

altSvakako da će iskustva i znanje stečeno na ovom Kongresu dr.Karavdiću koristiti u daljnjem unaprjeđenju i profesionalnom razvoju u oblasti endoskopske hirurgije. Ovom prilikom dr. Senad Karavdić je postao i član Evropskog udruženja endoskopskih hirurga što će mu omogućiti lakši pristup najnovijim procedurama i tehnološkim inovacijama koje se primjenjuju u ovoj oblasti hirurgije.

Redakcija Visoko.co.ba koristi priliku da čestita dr.Karavdiću na ovom izuzetnom uspjehu, a sada nam je i jasnije zašto dr.Karavdić i nije bio pretjerano zainteresovan da bude kandiidat za načelnika na narednim lokalnim izborima. Pretpostavljamo da je napredak u struci prevagnuo u odnosu na trenutni politički angažman.