Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Džemil Ugarak, Ekrem Tuka i Mirsad Isaković stipendiraju studente iz Zenice, Breze i Zavidovića

Ministri u Vladi Zeničko-dobojskog kantona i to za boračka pitanja Ekrem Tuka, finasnija mr.Mirsad Isaković i privrede Džemil Ugarak, svi iz Saveza za bolju budućnost  BiH, potpisali su danas ugovor o stipendiranju tri studenta iz svojih ličnih primanja.

Naime, planska aktivnost Vlade Ze-do kantona stipendiranja učenika  okončana je prošle sedmice, podijeljeno je 1295 stipendija  u iznosu 1,4 miliona KM, dok je za stipendije je apliciralo 2350 djece. Iz budžeta Ze-do kantona stipendije nisu mogli dobiti svi aplikanti koji zadovoljavaju uslove. Stoga su na inicijativu ministra za boračka pitanja Ekrema Tuke, i ostala dva ministra iz Saveza za bolju budućnost,  mr.Mirsad Isaković i  Džemil Ugarak, odlučili da iz svojih ličnih primanja, odnosno plaća stipendiraju po jednog studenta.

Odabir studenata preporučile su općinske službe za boračku zaštitu, pa su desetomjesečne stipednije dobili: Armina Merdanović iz Zavidovića studentica III godine Saobraćajnog fakulteta, Elma Tufekčić iz Zenice, studentica Ekonomskog fakulteta i Samin Škrgić iz Breze, student Fakulteta političkih nauka.

Poznato je da izabrani  zastupnici SBB-a na svim razinama vlasti već stipendiraju najmanje po jednog studenta, ministri SBB-a u Vladi Ze-do kantona pozvali su i ostale ministre i izabranike svih političkih partija da i oni na ovaj ili sličan način pruže bolju budućnost mladima.