Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saradnjom Preventa i UG Setup noviteti u programu Visočkog ljeta

altU okviru dugogodišnjeg sponzorstva manifestacije Visočko ljeto, Prevent će ove godine građanima pružiti određene novitete. Zajedno s udruženjem Setup u utorak 17.7. bit ce postavljeno Ljetno kino.

Ljetno kino ce biti postavljeno iza Gradskog kina Visoko što je idejno rješenje UG Setup u okviru njihovog projekta StoLica. Ovo je svakako novitet u programu manifestacije Visočko ljeto i vjerujemo da će naići na interesovanje građana Visokog, posebno zato što će se prikazivati dva filma domaćih visočkih režisera Dženana Medanovića i Tarika Hodžića. Drago nam je da smo na ovaj način mogli doprinijeti organizaciji i realizaciji ove tradicionalne manifestacije koja je od velikog značaja za kompletnu lokalnu zajednicu – poručuju iz Preventa Visoko.

Građani Visokog i gosti tako će imati priliku vidjeti dva filma visočkih umjetnika Tarika Hodžića i Dženana Medanovića.

„Liga izuzetnih džentlemena”, film Tarika Hodžića je ujedno i premijera filma u Visokom.

Film je prošle godine prikazivan na Sarajevo Film Festivalu, te na drugim međunarodnim festivalima.

„LOEG – Liga izuzetnih džentlemena” je ime grupe koja virtuelno egzistira kroz igru World of Warcraft. Njeni članovi su isključivo iz bivše Republike Jugoslavije, svjedoci turbulentne skore prošlosti.

Trajanje filma je 55 minuta.

Režija i scenario: Tarik Hodžić.

Produkcija: Sarajevo Academy of Performing Arts, Concept Media.

„Many man show”, film Dženana Medanovića je priča o 55 godina amaterskog pozorišta u Visokom, jednog od najboljih amaterskih pozorišta u bivšoj Republici Jugoslaviji. Film je posvećen preminuloj profesorici Gordani Muzaferiji.

Trajanje filma je 55 minuta.

Režija i scenario: Dženan Medanović

Produkcija: Glokal i BHT1, te montaža i postprodukcija Slaven Ištuk.