Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijer Plevljak i ministri Brkić i Seferović prisustvovali otvorenju adaptiranog Centra za kulturu i informiranje u Olovu

U okviru projekta upravne odgovornosti “GAP” u Olovu je završena adaptacija Centra za kulturu i informiranje, smještenog u dijelu zgrade Doma kulture. U prisustvu gostiju, rad Centra su ozvaničili presijecanjem crvene vrpce premijer Fikret Plevljak, Mario Vignjević, predstavnik Agencije za koordinaciju međunarodnog razvoja “SIDA” i načelnik Olova Alija Hadžiabdić.

Saradnjom “GAP”- a  i Općine Olovo, koja je obuhvatala izgradnju moderne šalter- sale i instaliranje nove opreme, učinjen je znatan iskorak u omogućavanju boljih uvjeta u pružanju usluga građanima.

– U svim fazama projekta, uz općinu Olovo, Vladu ZDK i Fondaciju “Odraz”, “GAP” je dao nemjerljiv doprinos u njihovoj realizaciji, te na kraju svog mandata u našoj zemlji i na ovom primjeru pokazao da je u potpunosti ispunio svoju misiju, istakao je načelnik Alija Hadžiabdić.

Inače, u prvoj fazi u aprilu 2010. godine završeni su radovi u  prizemlju zgrade Općine, te izgradnja Centra za pružanje usluga građanima i Centra za dozvole. Druga faza je obuhvatala rekonstrukciju sprata Općine  i  dijela prostorija Doma kulture, odnosno, Centra za kulturu i informisanje Olovo.