Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Noslilac liste Salko Ismić: “Fer i poštena kampanja bez niskih udaraca”

altLiberalno demokratska stranka (LDS) danas je upriličila za predstavnike visočkih medija predstavljanje svojih kandidata na listi za naredne lokalne izbore. U uvodnom dijelu press konferencije predsjednik stranke Senad Hodović pojedinačno je predstavio svakog kandidata te istakao da je prilikom sastavljanja liste koja broji 25 kandidata vođeno računa da lista zastupa sve kriterije od nacionalnih, spolnih do geografskih, pri tome misleći da listu sačinjavaju kandidati iz svih dijelova općine Visoko. Prisutnim novinarima obratili su se i Karamehić Melina, Malić Mirna, Skopljak Senad, Pihljak Halim i nosilac liste Ismić Salko koji je istakao:

“Mislim da LDS za lokalne izbore ima dobru listu, listu mladih kandidata, listu obrazovanih i listu kandidata koji žele i mogu pomoći našoj općini. Ja kao nosilac liste ću se zalagati da kampanja bude fer i poštena, iskrena i bez niskih udaraca. A kao vijećnik ću se zalagati na prosperitetu općine kako u privrednom tako i u kulturnom i svakom drugom pogledu. Moram napomenuti da je LDS od prvih parlamentarnih izbora 1990. godine uvijek imao vijećnika u Općini Visoko, sem ovih zadnjih četiri godine, i mislim da se osjetilo da nema liberala. Ko je gledao u proteklom periodu Općinska vijeća mogao je primijetiti da je Vijeće bilo puno svađa bez nekih konkretnih prijedloga i inicijativa. Što se tiče pomoći mladima, LDS se još 2004. godine zalagao za formiranje općinske komisije za mlade koja je našom zaslugom i formirana te kao takva djelovala. Međutim, u protekle četiri godine ta komisija je postojala samo na papiru, ali ne i u stvarnosti. Na kraju mogu obećati da sve ono što budemo obećali u kampanji da ćemo nastojati i ispuniti u naredne četiri godine novog saziva OV Visoko.”

Interesantno je, a što je suprotno praksi drugih političkih stranaka u Visokom, da će unutar LDS liste biti dozvoljena samoinicijativna kampanja svakog pojedinca. Potvrđeno je i da LDS neće imati svog kandidata za načelnika, a na naše pitanje da li će u tom slučaju podržati nekog od već poznatih 7 kandidata, odgovor je bio da u ovom trenutku ne postoji takav dok javnosti ne budu poznate njihove platforme. Pošto je pred ove lokalne izbore postalo jako moderno mijenjati dresove, u tom smislu LDS je dosta profitirao pa je tako svoje redove pojačao Halimom Pihljakom i Senadom Skopljakom iz SBiH, Sabahudinom Dinom Muzaferijom iz SDA i Mirnom Malić iz SDP-a.

Zvanična lista kandidata LDS-a za naredne lokalne izbore izgleda ovako:

1. Salko Ismić

2. Melina Karamehić

3. Halim Pihljak

4. Senad Skopljak

5. Đenana Ganić

6. Adem Omerbegović

7. Sabahudin – Dino Muzaferija

8. Mirna Malić

9. Amir Alić

10. Goran Antović

11. Azra Trako

12. Admir Ferhatović

13. Besko Brutus

14. Džejna Lečić

15. Vedran Lalić

16. Nedim Ohran

17. Amra Halilović

18. Mensur Hebib

19. Irhad Kulin

20. Vildana Nurudinović

21. Mehmed Kardaš

22. Dževad Mujezinović

23. Dušanka Planinac

24. Sulejman Ferhatović

25. Senad Hodović