Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: EKO Rock – Ugodno s korisnim

altUdruženje „Damar omladine” u saradnji sa Udruženjem „Eko Viking” sinoć je održalo jedan prilično ‘svjež’ projekat pod nazivom EKO Rock. Nešto što je novina na prostoru našeg grada je ono što su mladići i djevojke, članovi ovih udruženja, odlučili da pokrenu, a to je projekat koji će doprinijeti zajednici, a koji će ujedno biti i jedan vid zabave za mlađu populaciju grada Visoko.
Projekat je tako sakupio mladiće i djevojke iz ovih udruženja, kao i druge građane, koji su zajedničkim snagama uspjeli da očiste amfiteatar i park koji se nalaze u krugu MSŠ “Hazim Šabanović”. Uz pomoć mašinerije iz firme Grad-EKO Clean, te druge logističke opreme koju je doniralo JKP “Gradska Groblja”, koji su ujedno bili partneri i prijatelji ovog projekta, akcija čišćenja je vrlo brzo i uspješno završena, pa se prešlo na drugu fazu projekta, što je bio koncert grupe “Uncle Sen” na improvizovanoj bini, zbog čega je ovaj projekat i nazvan EKO Rock. Uz odličnu zabavu i druženje učesnici akcije su poslali sliku o tome kako ugodne i korisne stvari vrlo lahko uz malo volje mogu da se spoje.
Na kraju, zaključak ovih mladića i djevojaka je bio da svi oni koji žele prostore za vježbu, rekreaciju i trening, ne bi trebali čekati da im neko drugi popravi i očisti lokacije koje su povoljne za takve aktivnosti, nego da bi oni sami to trebali i morali uraditi, te da bi ovakvih akcija trebalo da bude mnogo više i u režiji nekih drugih organizacija građana.

{joomplucat:607 limit=40|columns=4}