Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sastanku s načelnikom odazvali se predstavnici Ugarka, Secoma, IGM-a i VGT-a

altNa poziv općinskog načelnika da se održi sastanak na temu daljeg funkcioniranja NK „Bosna” Visoko i RK „Bosna-Prevent” Visoko koji je upućen određenom broju najuspješnijih privrednih subjekata na području općine Visoko u kabinetu općinskog načelnika, u srijedu 04.07.2012. godine, održan je sastanak na kome su bili prisutni općinski načelnik s nadležnim pomoćnikom i predstavnici privrednih subjekata „Ugarak-produkt” gosp. Džemil Ugarak, „Secom” g-đa Elvedina Semić, „IGM” gosp. Haris Burić i „VGT”-a gosp. Faruk Smajević uz najavljen izostanak privrednih subjekata „Prevent”, „Vispak”, „Rampart”, „Brovis” i „Albex”.

Kako je već istaknuto, tema sastanka bila je dalji način funkcioniranja NK „Bosna” Visoko i RK „Bosna-Prevent” Visoko kao najmasovnijih sportskih kolektiva koji se takmiče u najvišim rangovima takmičenja u državi, imajući u vidu ovogodišnji ulazak NK „Bosna” Visoko u I nogometnu ligu Federacije BiH.

Svrha razgovora s određenim brojem najuspješnijih i najvećih visočkih privrednika, osim promoviranja naziva Visoko kroz ove sportske klubove, jeste uređenje stanja i uspostavljanje efikasnog, transparentnog i racionalnog sistema funkcioniranja i finansiranja ovih klubova za koja se izdvajaju značajna budžetska sredstva a što bi trebalo rezultirati i značajnijim povećanjem budžetskih sredstava za finansiranje ostalih sportskih klubova i pojedinaca a posebno onih koji postižu vrhunske rezultate i promoviraju općinu Visoko.

Zaključeno je da će općinski načelnik i nadležna općinska služba sačiniti radni materijal koji će biti prezentiran na narednom sastanku a na kojem će biti proširen krug pozvanih privrednih subjekata s posebnim akcentom na bankarski sektor koji djeluje na području općine Visoko i njegovu ulogu u finansiranju sporta i sportskih klubova na našoj općini.

KABINET OPĆINSKOG NAČELNIKA