Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Reis Mustafa ef. Cerić posjetio i podržao izgradnju stadiona “Kemal Uzunalić – Švabo” u Gračanici

Prilikom nedavne posjete Medresi “Osman ef. Redžović” u Velikom Čajnu gdje je zajedno sa Bay Fang, pomoćnicom američkog državnog sekretara Hillary Clinton i Patrickom Moonom, ambasadorom SAD-a u BiH zvanično otvorio Ljetni kamp Access, reis Mustafa ef. Cerić iskoristio je priliku i da posjeti novi stadion FK Gračanica u izgradnji koji će nositi ime “Kemal Uzunalić-Švabo”.

– “Pozitivno sam iznenađen ovim što sam vidio, koliko je u mom domenu dajem punu podršku ovoj inicijativi i ideji da se u Gračanici izgradi jedan ovakav sportski objekat koji će služiti svim uzrastima. Kada se odredi i zvanični datum otvaranja stadiona nadam se da ću biti u prilici da prisustvujem tom događaju, a pozvat ću i gospodina Ivicu Osima da zajedno sa mnom bude prisutan ovdje tog dana – kratko je izjavio nakon posjete reis Cerić.

Mustafe ef. Cerić stadion “Kemal Uzunalić – Švabo” je obišao u društvu direktora Medrese “Osman ef. Redžović” Džemala Salispahića, njegovog zamjenika Dženana Handžića i člana Uprave FK Gračanica Mirnesa Gačana.