Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Smatramo da ćemo, ukoliko udružimo snage i AS GROUP i Enis, ali i kompletna “Made in BiH”- priča, dobiti dodatan impuls i vjetar u leđa u promotivnom smislu”.

alt27. juna 2012. godine u Hotelu Evropa sa početkom u 12 sati bit će održana Press konferencija povodom potpisivanja ugovora između AS GROUP i poznatog bosanskoherecegovačkog glumca Enisa Bešlagića. Naime, Enis Bešlagić će ubuduće biti zaštitno lice AS GROUP i njegovih brandova.

Ispred AS GROUP ovaj ekskluzivni ugovor će sa jednim od najpoznatijih glumaca, kako u Bosni i Hercegovini tako i u cijeloj regiji, potpisati Rusmir Hrvić, član Uprave AS GROUP.

“Razlozi zbog kojih smo se odlučili za Enisa Bešlagića da bude zaštitno lice naših brandova i cijele kompanije su logični. Naša grupacija je mlada, uspješna i prosperitetna, baš kao i Enis Bešlagić. Smatramo da ćemo, ukoliko udružimo snage i AS GROUP i Enis, ali i kompletna “Made in BiH”- priča, dobiti dodatan impuls i vjetar u leđa u promotivnom smislu. Enis na najbolji način promovira najveće vrijednosti Bosne i Hercegovine, naravno na njemu osoben način. AS GROUP sa svojim prepoznatljivim brandovima poput Mastera, Kenta, Zlatne džezve, Espresso kafe, Kent petita, Domaćeg keksa, Divana, Štrudle, Begove čorbe, Stampija, i drugih brandova, a evo sada i Tiru Liru čokolade i mješavine začina Tajna, na dostajan način predstavlja našu prehrambenu industriju u kategorijama konditorski proizvodi, te prava bosanska kafa i bosanska kuhinja”, pojašnjava Rusmir Hrvić, član Uprave AS GROUP.

Sjedište AS GROUP je u Tešnju, a zapošljava oko 1000 radnika i to u AS-u, Vispaku, Napretku i Vemalu.  Potvrda  uspješnosti  na području Bosne i Hercegovine jeste i uzastopno svrstavanje kompanije AS među sto najuspješnijih preduzeća u Bosni i Hercegovini, a prema izboru bh. časopisa Poslovne novine iz 2011. godine, na listi stotinu najvećih firmi u Bosni i Hercegovini AS se nalazi na 29. mjestu.