Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Sedmodnevni boravak u Istanbulu na poziv bratske općine Kartal

altČlanovi Kulturno-umjetničkog društva “Visoko” Visoko prije dva dana vratili su se sa sedmodnevnog boravka u Istanbulu, općina Kartal u Turskoj. U Kartalu se od 14-19. juna 2012. godine održavao susret bratskih općina Kartala, sa kojom se i naša općina bratimila prije dvije godine. Susretu su prisustvovali predstavnici 9 općina iz 6 zemalja. Delegaciju općine Visoko sačinjavali su delegacija općine Visoko na čelu sa Nidžarom Hadžiomerović, pomoćnikom načelnika i 40 članova KUD-a Visoko na čelu sa predsjednikom Mersedom Šahinovićem.

U toku svog boravka naša delegacija je učestvovala u nizu protokolarnih aktivnosti u sklopu kojih je i KUD “Visoko” izveo cjelovečernji program na centralnoj bini u Kartalu 18. juna pred više hiljada gledalaca. Na glavnom gradskom trgu bio je postavljen i štand na kojem je prezentirana visčka privreda, kultura i turizam. Članovi KUD-a “Visoko” izražavaju svoju veliku zahvalnost gradonačelniku općine Kartal gospodinu  Dr. Altınok Öz-u i njegovim saradnicima na izuzetno velikom gostoprimstvu i statusu koji je dat našoj delegaciji. Isto tako veliku zahvalnost upućuju načelniku općine Visoko gospodinu Munibu Alibegoviću sa saradnicima koji je omogućio ovo putovanje.

altIz KUD-a “Visoko” se zahvaljuju i sponzorima putovanja firmama: Vispak, IGM, VGT i firmi BIOS. Članovi KUD-a nemaju vremena za odmor od napornog puta jer ih u narednim danima očekuje “vrelo ljeto”. Već 3. jula u Zavidovićima folklorni ansambl učestvuje na smotri folklora, 13. i 14. jula su nastupi na Visočkom ljetu, a 15. jula je za članove KUD-a posebno važan nastup. Na poziv bošnjačkih institucija iz Banje Luke KUD “Visoko” će u Banskom dvoru održati cjelovečernji program povodom nastupajućeg mjeseca ramazana. Generalni pokrovitelj koncerta je potpredsjednik Skupštine RS Ramiz Salkić.altaltalt