Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ASA Group: Sa veličinom dolazi odgovornost

Jedna od vodećih privatnih kompanija u Bosni i Hercegovini ASA grupacija organizuje konferenciju za novinare kako bi naglasila neophodnost društveno odgovornog djelovanja kompanija u današnjoj situaciji. Naslanjajući se na poruke završene konferencije „Rio+20“, održana u Rio De Janeiru, Brazil, na kojoj je Bosna i Hercegovina prvi put predstavila korporativne društveno odgovorne prakse, ASA grupacija će predložiti put ka održivom razvoju društva.

Aktuelni primjer društvene odgovornosti ASA grupacije je svakako i Sarajevo Film Festival, zajedno sa kojim ASA deset godina dovodi najveće filmske zvijezde na crveni tepih.

Poruke konferencije „Rio+20“, ali i partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom, te najava premijernog mužičkog performansa su dio onoga što će ASA grupacija prezentovati medijima na konferenciji za novinare koja će se održati

 

u 10 sati u srijedu 27.06.2012. godine

u Upravnoj zgradi ASA grupacije, Bulevar Meše Selimovića 16, Sarajevo

 

Na konferenciji će biti:

  • Peter Kroyer, predsjednik Uprave i generalni direktor ASA Holdinga
  • Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala
  • Aida Daguda, Mreža globalnog sporazuma u BiH, učesnica „Rio+20“
  • Almas Smajlović i Nedžad Merdžanović, članovi „Cover doze“ benda

 

 

„Cover doze“ je bend koji krajem ove godine planira izdati album sa obradama najvećih svjetskih pop i rock hitova, a svoje premijerno izvođenje će imati na tradicionalnoj zabavi koju ASA grupacija organizuje tokom trajanja Sarajevo Film Festivala.

Inače, Almas i Nedžad su frontmeni bh. bendova Erogene zone i Konvoj, a njihov prvi objavljeni cover je za pjesmu „Miss Sarajevo“.

ASA Holding i Prevent BH su jedine bh. kompanije koje su predstavile svoje društveno odgovorno poslovanje pred više od 130 šefova država i delegacija, preko hiljadu parlamentaraca, gradonačelnika, predstavnika lokalnih samouprava, predstavnika UN, kao i predstavnika civilnog društva iz cijelog svijeta tokom „Rio+20“ Foruma.