Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Humanitarni koncert za liječenje Muamera Semića

altNa sportskom centru Bare u Donjem Moštru večeras (21.06.) bit će održan humanitarni koncert sa početkom od 20.00 sati, a sav prihod od ovog koncerta namijenjen je za liječenje našeg sugrađanina Semić Muamera. Semić Muamer je 38-godišnjak iz Visokog, koji je teško obolio od zatajenja bubrega i čiji život svakodnevno ovisi o aparatu za peritonalnu dijalizu koju radi svakih šest sati.

Zahvaljujući NVO Otvorena mreža uspostavljen je kontakt s bolnicom u Toulouseu u Francuskoj gdje je planirana transplatacija, tj. presađivanje bubrega, do sada je prikupljeno 40.000 KM, ali je potrebno još toliko, pa je organizacija iz Visokog preuzela na sebe realizaciju humanitarnog koncerta.

Karte je moguće kupiti u: Caffe Vip Pub, Picerija Milano, ulična prodaja kod Pošte u Visokom, Trafika Moštre, Caffe Ugarak, Trgovina Semić, Trgovina Best Zbilje, Srednjoškolski centar „Hazim Šabanović”,  i na Autobuskoj stanici Visoko.

Na ovom humanitarnom koncertu nastupit će veliki broj izvođača iz BiH, a među njima su i Šaćir Ameti, Enis Dedić, Hasiba Agić, Zehra Bajraktarević, Edin Begović, Armin Muzaferija, Naida Bešlagić i  drugi.