Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Plevljak: Ne bih licitirao sa imenima ministara

altVlada Zeničko-dobojskog kantona će sutra definitivno biti konstituisana, to je posao koji ćemo na sjednici Skupštine sigurno uraditi, međutim u ovom trenutku ne bih mogao sa preciznošću koju naši građani zaslužuju govoriti o personalnim rješenjima. Ne bih da licitiram s imenima, jer svi smo ljudi i svako to doživljava na svoj, specifičan način, – rekao je danas za RTV Zenica premijer ZDK Fikret Plevljak upitan za imena budućih ministara. On je dodao da će sutra biti stvoreni svi uvjeti da Vlada nastavi raditi u punom sastavu poslove od interesa za građane kantona.

Za sutra je zakazana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj će se odlučivati o potvrđivanju novih ministara u Vladi ovog kantona. Na dnevnom redu su dvije tačke: odluka o razrješenju dosadašnjeg ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Mirka Trifunovića, zbog postavljenja na drugu dužnost, funkciju ministra za obrazovanje, te odluke o potvrđivanju imenovanja novih ministara, umjesto ranije smijenjenih šest ministara SDA.

SBB-u su pripali resori finansija, privrede i boračke zaštite, dok će obrazovanje preuzeti ministar kojeg kandiduje SDP. Resor poljoprivrede pripao je Narodnoj stranci Radom za boljitak, a pravosuđe bi mogao popuniti HDZ.

(RTV Zenica)