Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Predložit ćemo OO SDA Visoko i našu kandidatkinju za načelnicu Visokog

altOkvirni program rada Asocijacije žena SDA Visoko s novoizabranim rukovodstvom, predstavljen je na današnjoj press konferenciji.

S obzirom da se bivša predsjednica Asocijacije žena SDA Visoko Amra Hrnjić kandidirala na Nezavisnu listu za Visoko, bez suglasnosti stranke i ista isključena iz SDA Visoko – rukovodstvo Asocijacije je pokrenulo postupak provođenja vanrednih izbora – pojasnila je novinarima Amila Koso, članica Asocijacije.

Sinoć je održana kandidaciono-izborna skupština  na kojoj je izabrano novo rukovodstvo AŽ SDA Visoko. Za predsjednicu je izabrana Dinka Omanović, a dopredsjednice su Lejla Bukva i Zineta Mimić. Ostale članice IO su Fatima Ahmić, Amela Numanagić, Emsudina Aždhić, Alisa Semić, Ismeta Bašović i Melisa Burko.

“Asocijacija će raditi na jačanju institucionalnog osnaživanja žene u bh. društvu i ulogu žene u politici. Mi ćemo izaći s prijedlogom prema OO SDA Visoko za određeni broj žena koje će se naći na listama za lokalne izbore, a tu je i prijedlog osobe za mjesto načelnice. Radit ćemo i na formiranju određenih savjeta kao što su pravna pomoć, školstvo, obrazovanje, zdravstvo i organizovat ćemo seminare i savjetovanja. To ćemo raditi u saradnji sa Medicom Zenica i Kevserom Sarajevo. Radit ćemo i na zaštiti žena od nasilja u porodici i na svakom drugom mjestu.” – obratila se novinarima novooizabrana predsjednica AŽ SDA Dinka Omanović pozivajući sve žene koje žele naći svoje mjesto u društvu da se uključe aktivno u rad Asocijacije žena SDA Visoko.

{joomplucat:569 limit=4|columns=4}