Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Semir Bukvić: Moja budućnost je u Željezničaru

Mladi golman Željezničara i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Semir Bukvić dočekao je svoju priliku na golu Plavih. Golman novog bh. prvaka, po općoj ocjeni, odlično je odradio svoj dio posla premda je primio tri gola:

”Strpljivo sam čekao svoju priliku, i stručni štab je jako zadovoljan onim što sam pokazao u susretima s Kozarom i Leotarom. Istina, primio sam tri gola ali je i ekipa igrala dosta lošije nego u dosadašnjem dijelu sezone s obzirom da ove utakmice nisu imale nikakav rezultatski značaj za nas”, govori Bukvić i dodaje:

”Volio bih nastaviti saradnju s klubom jer smatram da se mogu izboriti za mjesto prvog golmana. Ponuda imam, ali ću ostati u klubu koji volim. Nadam se da će i ostale pozicije u ekipi ostati jednako dobro pokrivene kako bismo u predstojećim evropskim nastupima pokazali snagu.”

Bukvić je standardni čuvar mreže U21 selekcije koju u narednim danima očekuju vrlo važne utakmice u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo:

”Pokazali smo da smo vrlo kvalitetna ekipa. Raduje me dobra forma nosioca igre a posebno mojih saigrača iz Željezničara Josipa Kvesića i Benjamina Čolića. Mišljenja sam da  ovaj tim ima kvalitet da savlada Bjelorusiju i konačno se plasira na jedno veliko takmičenje što bi za fudbal u našoj zemlji bio sjajan uspjeh”, zaključio je Bukvić na kraju razgovora za SportSport.ba uz konstataciju da ljepši rođendanski poklon od duple krune, nije mogao ni poželjeti.

(sportsport.ba)