Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi asfalt i rasvjeta u naseljima Križ i Ljetovik

altRomsko udruženje “Amaro Kham – Naše Sunce” uspješno je realizovalo projekte asfaltiranja ulice i postavljanja rasvjete u romskim naseljima Križ i Ljetovik u Visokom. Iz tog razloga je nedavno upriličena i mala svečanost na kojoj je ozvaničen završetak radova i pušten u promet novi put. Vrpcu su presjekli načelnik opštine Visoko Munib Alibegović, predsjednik Udruženja “Amaro Kham” Mujo Musić te predsjednik mjesne zajednice Rosulje Šukrija Alajbegović.
“Veoma smo zadovoljni konačnim završetkom radova na asfaltiranju ulice u romskom naselju Križ u Visokom, ali i rasvjete u romskom naselju Ljetovik. U realizaciji projekta izgradnje rasvjete i asfaltiranja direktno nam je pomogla Opština Visoko, dok smo određene radove realizovali zajedno sa organizacijom “CARE International”. Posebno bih se zahvalio opštinskom načelniku na svom nesebičnom zalaganju za romsku zajednicu, ali i predsjedniku naše mjesne zajednice za razvitak ovog romskog naselja”, istakao je Mujo Musić.
Prema riječima načelnika Alibegovića, radovi su urađeni u saradnji Opštine Visoko i romskih udruženja, ali i samih Roma. Opština Visoko je uglavnom pružala podršku svim ovim radovima, dok je većinu finansija obezbijedila međunarodna organizacija.
“Realizacija ovih projekata je veoma značajna za cjelokupnu mjesnu zajednicu. Drago mi je na određeni način što su i Romi bili istrajni da se urade ove stvari, odnosno alfaltiranje i rasvjeta, a još jednom bih pohvalio i razumijevanje Opštine Visoko, jer bez njihove podrške bi teško sve ovo uradili”, poručio je predsjednik MZ Rosulje Šukrija Alajbegović.

(Neven Krajišnik)