Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: U najmodernijem pogonu u Europi – izrada autopresvlaka za GOLF A7

altPrevent grupacija, kao vodeći izvoznik u BiH, danas je otvorila fabriku za proizvodnju autopresvlaka u Vitkovićima pored Goražda. Fabrika će za početak zaposliti 740 radnika, uz plan za primanje još 150.  Fabrika se nalazi na površini od oko 8.000 kvadratnih metara i ima kapacitet da odgovori na sve narudžbe za Golf A7.

„Danas se nalazimo ispred najmodernijeg pogona za proizvodnju autopresvlaka u Europi. Mi zajedno sa svojim zaposlenicima postavljamo nove standarde i to nam je osnovna motivacija u radu”- istakao je Almir Jazvin, predsjednik Uprave Preventa u BiH.

Svečanom otvaranju su prisustvovali i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, kao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

“Privreda bilo koje zemlje ne može bez proizvodnje, kao što ni ljudi ne mogu bez zraka. Upravo iz tog razloga izuzetno sam sretan što smo se okupili danas ovdje kako bismo unijeli zrak u pluća BiH. Investicija od šest miliona KM je donijela i nova radna mjesta, što daje još veći značaj cijelom projektu.”, kazao je Bevanda.

Predsjedavajući predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je naglasio kako je Grupacija Prevent u posljednjih 13 godina svakog dana zaposlila jednog čovjeka u BiH.

“Privrednici su ti pokretački motori koji će izvući BiH iz krize. Upravo ovakvi vizionari, hrabri privrednici i zaposleni u ovim pogonima, njih ukupno 400.000 u BiH pokreću našu privredu. Političari treba da pomognu, da otvore prostor privrednicima, ili da bar ne smetaju, kao što neki smetaju, jer konflikti koji nas potresaju obaraju naš rejting u svjetskim bankama” – kazao je Izetbegović.

Nakon svečanog presijecanja vrpce prisutni su obišli proizvdoni pogon Preventa Goražde te se uvjerili u najmoderniju tehniku i načine rada u ovoj firmi.

Članovi Uprave Preventa Goražde jutros su uručili sredstva za opremanje i rekonstrukciju vrtića  ”Sunce”, a obišli su ambulanu u Vitkovićima čiju je izgradnju suifinasirala firma Prevent. Nakon svečanog otvorenja pogona u Vitkovićima održan je turnir u malom nogometu i druženje uz roštilj za uposlenike Preventa i goste.

Povodom otvaranja Preventa u Goražde su oko podneva stigli uposlenici Preventa iz Zenice, Jelaha, Visokog, Sarajeva  u ukupno 70 autobusa. Goste i prisutne zabavljat će Burhan Šaban, a od 20 sati najavljen je i koncert Dine Merlina na Gradskom stadionu Goražde sa početkom u 20h. Koncert je poklon firme Prevent Goraždanima, a ulaz na koncert je besplatan.

{joomplucat:525 limit=32|columns=4}