Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ukoliko dobije 70% podrške od 26 Mjesnih odbora Jasmin Dlakić će biti kandidat A-SDA za mjesto načelnika

altU našim ranijim pisanjima i kalkulacijama oko kandidata za načelnika na narednim lokalnim izborima navodili smo primjer braće Dlakić, Jasmina i Ermina koji se nalaze u različitim političkim strankama i čija su se imena navodila kao imena eventualnih kandidata. Jasan stav o ovom pitanju imali su i Ermin i Jasmin Dlakić, a glasio je: Ukoliko se kandiduje jedan, drugi sigurno neće. Nakon što je OO SDP-a Visoko prvi razotkrio karte i ozvaničio svog kandidata za načelnika i nosioca liste za OV Visoko, postaje jasno da iz igre ispada Ermin Dlakić koji je nekoliko dana prije održavanja Općinskog odbora SDP-a Visoko povukao svoju kandidaturu i prepustio mjesto Ramizu Brkiću.

Sad postaje izvjesno da bi kandidat OO A-SDA Visoko mogao biti upravo Jasmin Dlakić, trenutno vijećnik u sadašnjem sazivu OV Visoko i vlasnik firme “Atlas – D”. Kad je u pitanju A-SDA oni su kao i sve ostale stranke u fazi održavanja sastanaka po Mjesnim odborima. Za desetak dana slijedi lista prijedloga koju će dostaviti svih 26 formiranih Mjesnih odbora na kojima će biti imena eventualnih kandidata za načelnika i OV Visoko.

Kako nezvanično saznajemo, ukoliko od pomenutih 26 Mjesnih odbora, njih 70% bude predložilo Jasmina Dlakića kao kandiidata ove stranke za kandidata za načelnika njegova kandidatura će biti neosporna, u slučaju suprotnog ishoda, Dlakić neće prihvatiti kandidaturu.