Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prevent za Goražde

altPrevent grupacija u Bosni i Hercegovini svečano otvara novi proizvodni pogon u Goraždu. Nova investicija će znatno doprinijeti razvoju istočne Bosne, kroz direktno otvaranje 740 novih radnih mjesta i prijeko potrebni ekonomski poticaj.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda će presjeći vrpcu nove fabrike koja će proizvoditi presvlake za prvu ugradnju u automobile renomiranih svjetskih proizvođača.

Svečana ceremonija otvaranja će biti: u 11 sati u petak 18.maja 2012. godine u Prevent Goražde, Industrijska zona Vitkovići, Goražde

Prevent grupaciju čini sedam firmi članica sa oko pet hiljada zaposlenika. Svi zaposlenici će doći u Goražde 18. maja kada je predviđen bogat program za zaposlenike koji uključuje turnir u malom nogometu. Pored toga, predviđena je i revijalna utakmica između zaposlenika ASA grupacije i Prevent grupacije u 17 sati u Gradskoj dvorani u Goraždu. Prevent će podijeliti prigodne poklone najzaslužnijim zaposlenicima za odlične poslovne rezultate u protekoj godini.

Kao poklon zaposlenicima i gradu, Prevent organizuje koncert bh. pop zvijezde Dine Merlina na Gradskom stadionu u Goraždu. Koncert Dine Merlina počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Prevent grupacija posluje u Bosni i Hercegovini od 1999. godine i otvara jedno novo radno mjesto svaki dan. Zajedno sa ASA grupacijom, najznačajniji je privatni poslovni sistem u Bosni i Hercegovini i među vodećima u regiji. Lider je u automobilskoj industriji i vodeći bh. izvoznik.