Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kviz “Svijet islama” u islamskom centru Hanovi

altJedan novi projekat, osvježenje koje je dugo tinjalo u glavama nekih pojedinaca, napokon je vidjela svjetlo dana i pokazalo se kao pravi pogodak i nešto što je itekako zanimljivo i poučno, sa više aspekata.

Proteklog vikenda, 14. i 15. aprila 2012. godine održan je kviz ”Svijet islama” u Islamskom centru Hanovi za polaznike mektebske nastave na prostoru Medžlisa Visoko. Naime, radi se o novom i veoma zanimljivom projektu, prvenstveno za djecu. Kviz je osmišljen i urađen na veoma visokom nivou, i na principu tastera koji ima svaka ekipa te pritiskom na tastere odgovaraju na pitanja koja vide na zidu-projektoru. Ovo je nešto novo na prostoru Medžlisa Visoko u programu za djecu mektebske nastave, što će ako Bog da zaživjeti i još ojačati u sljedećim godinama.

Kako pomenusmo, prošli vikend je održan kviz takmičenje do finala. Naime, od 31 ekipe koliko je učestvovalo u ova dva dana, subotu i nedjelju, dobili smo finalste, a to su: mekteb Goduša, mekteb Šadrvan i mekteb Seoča. Finale će biti održano u ponedjeljak 19.4.2012. u Islamskom centru Hanovi poslije akšam-namaza, gdje Vas ovom prilikom i pozivamo da dođete i date podršku svim učesnicima ovog finala.

Ono što možemo sa sigurnošću reći jeste to da su djeca uživala u ovom takmičenju, izražavali su jasno svoje emocije pri svakom osvojenom ili izgubljenom bodu, što je očit dokaz da im nije svejedno.

Sve ekipe su pokazale disciplinu i zavidno znanje, i ovom prilikom čestitamo svim učesnicima i svim muallimima, te im sljedeći put želimo više sreće i uspjeha. Pored toga što ima za rezultat tri finalista, kojim želimo puno sreće, bitnije je to što se u jednom mjestu u toku dva dana okupilo preko 100 djece i polaznika mektebske pouke. Mnogi su se upoznali, stekli nove prijatelje, i u duhu islama se potakmičili, što je bio i glavni cilj ovog projekta.

Islamski centar Hanovi je bio domačin ovog kviza, i s ponosom možemo reći da je ova ideja i potekla iz ovog džemata. Da sve protekne u najboljem redu, i sve tehničke stvari koje je zahtijevalo ovo takmičenje, pobrinuli su se gl. imam Medžlisa Visoko Ibrahim ef. Hadžić, koji je i koordinator ovoga takmičenja, te dvojica imama Islamskog centra Hanovi Behaija ef. Zeherović I Edžnan ef. Hajrić, koji su uložili veliki trud da bi sve ostalo funkcionisalo na pravi način.

Još jednom Vas pozivamo da dodjete u Islamski centar Hanovi u četvratak poslije akšam-namaza, da date podršku finalistima.

Dobro nam došli!