Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nepopunjeno oko 20% radnih mjesta

altČinjenicu da je u Visokom premalo policijskih službenika – potvrdio je i kantonalni ministar Rifat Delić. Kao razlog nedostatka kadra Delić navodi odlazak policijskih službenika na radna mjesta u Srajevu u kojem je smješten veći broj institucija Federacije i Bosne i Hercegovine. Pored toga jedan broj policijskih službenika je zbog zdravstvenih smetnji  preraspoređen na druge poslove usljed invalidnosti, a neki su otišli i u starosnu penziju.

Ministar Delić navodi kako su u svjesni da je u PS Visoko potreban veći broj policijskih službenika i da je oko 20 % mjesta nepopunjeno:

„Sve životne situacije ne mogu biti propisane i predviđene normama, a kadrovske nedostatke nadoknađujemo preraspodjelom zaposlenika kako bi građani što manje osjetili te nedostatke i kako se to ne bi odrazilo na sigurnost” – ističe ministar Delić.

U toku je izrada novog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, preraspodjeli poslova kao i na izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima, te plan zapošljavanja za naredni period – navodi se u odgovoru ministra Delića na Zaključak Općinskog vijeća Visoko u vezi kadrovskog popunjavanja PS Viosko radi obezbjeđenja bolje sigurnosti građana na području općine Visoko.