Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U dva dana 76 alkoholiziranih vozača na putevima u ZDK

altU skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 06.-08.04.2012.  godine, policijski službenici su realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontroli alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisana su 942 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 259 prekršajnih naloga. Od ovog broja 76 prekršajnih naloga je izdato zbog utvrđene  alkoholiziranosti vozača, dok je zbog drugih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH  vozačima izdato 216  prekršajnih naloga. U skladu sa zavedenom akcijom sačinjena su 4 Izvještaja o počinjenom prekršaju. Ispitivanju alkotestom je podvrgnut 201 vozač dok su 2 vozača odbila  ispitivanje alkoholiziranosti.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZE-DO kantona apeluje na vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

URED POLICIJSKOG KOMESARA