Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

100.000 KM za separator i tretman otpadnih voda JKP GG i patrologiju u Visokom

altU zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine načelnik općine Visoko Munib Alibegović prisustvovao je ceremonijalnom potpisivanju ugovora o dodjeli finansijskih sredstava za realizaciju projekta “Tretman otpadnih voda na Gradskom groblju u Visokom”. Ugovor su potpisali načelnik Alibegović i direktor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH Safet Harbinja, a potpisivanju su prisustvovali federalni premijer Nermin Nikšić i ministri u Vladi FBiH.
Ovim ugovorom Fond za zaštitu okoliša odobrio je iznos od 100.000,00 KM za izgradnju separatora i nabavku opreme za tretman otpadnih voda Gradskog groblja i patologije u Visokom, a Općina Visoko sufinansira ovaj projekat sa učešćem od 32.000,00 KM.
Bitno je istaći da su osim ovog potpisana još dva ugovora vezana za općinu Visoko sa Fondom za zaštitu okoliša FBiH, koji se odnose na mjesnu zajednicu Gračanica u vrijednosti od 50.000,00 KM i Medresu “Osman ef. Redžović” u vrijednosti od 30.000,00 KM. Na ovaj način nastavljena je izuzetno uspješna saradnja Općine Visoko i Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH.

(visoko.gov.ba)