Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prezentacija idejnih projekata sportske dvorane u Visokom

altU ponedjeljak 26.3.2012. godine, u Maloj sali Općine Visoko održana je prezentacija idejnih projekata sporske dvorane u Visokom i školske sale sa bazenom koja bi trebala biti locirana u neposrednoj blizini Gimnazije u Visokom, a u okviru aplikacije Općine Visoko kao jedne od zainteresiranih općina za dobijanje statusa domaćina „Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013” Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine.

Na prezentaciju su pozvani potpredsjednik Rukometnog saveza BiH gosp. Mirsad Sirčo, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH gosp. Amir Zukić i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti na federalnom, kantonalnom i općinskom nivou iz Visokog.

Svrha prezentacije bila je upoznavanje prisutnih sa idejnim rješenjima sportske dvorane „Mladost” i školske sale sa bazenom koja bi trebala biti locirana u neposrednoj blizini visočke Gimnazije.

Nakon izvršene prezentacije projekata od strane gđe Nidžare Hadžiomerović, pomoćnice načelnika u Službi za prostorno uređenje i imovinsko- pravne poslove, sa prisutnim predstavnicima viših nivoa koji su se odazvali pozivu (uz najavljeni izostanak gđe Jasmine Zubić) gosp. Hajrudinom Hadžimehanovićem i gđom Hankom Mušinbegović i predstavnikom RSBiH g-dinom Mirsadom Sirčo razgovarano je o daljim koracima koje bi trebalo poduzeti u osiguranju sredstava iz budžeta viših nivoa vlasti a koji bi bili preduvjet za implementaciju projekata.

Dogovoreno je da se obave dodatni razgovori sa premijerom Vlade FBiH, premijerom ZDK i Fondacijom ODRaz kako bi se pokušala osigurati finansijska konstrukcija neophodna za rekonstrukciju i adaptaciju gradske dvorane kako bi ista mogla ispuniti standarde koje zahtijevaju Svjetska rukometna federacija – IHF i Evropska rukometna federacija – EHF.