Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Akcija pomoći za Muamera Semića

altPoštovani,

Asocijacija mladih SDA Visoko provodi humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava neophodnih za liječenje našeg sugrađanina Muamera Semića.

Muamer Semić je prije dvije godine obolio od zatajenja bubrega i njegov život svakodnevno ovisi o aparatima. Priključen je na pertonalnu dijalizu koju mora raditi svakih šest sati. S obzirom na kompleksnost bolesti, ovaj tip dijalize šteti drugim organima i zahtijeva što bržu transplataciju bubrega. Kako bi dovršio proces liječenja potrebno je da u Francuskoj izvrši transplantaciju bubrega. Za ovu operaciju potrebno je da izdvoji 40 000 eura.

Tim povodom Asocijacija mladih SDA Visoko organizira izvođenje predstave pod nazivom ”Državni lopov”, koja u svom sinopsisu donosi priču o dva zatvorenika u istoj ćeliji. Jedan je sitni lopov, a drugi  “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju.

Predstava će biti izvedena u saradnji sa Centrom za kulturu Zavidovići, a uloge tumače Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Adem Smailhodžić.

Termin igranja predstave je u 11.00 i 18.00 sati u Gradskom kinu Visoko u srijedu 28.marta 2012.g. Cijena ulaznice je 3,00 KM, a sva sredstva od prodanih ulaznica bit će donirana Muameru Semiću, kao mali vid pomoći ne samo Asocijacije mladih SDA Visoko nego i građana koji su podržali ovu aktivnost.

S poštovanjem.

                                                                                                                                                                                AM SDA Visoko

 

                                                                                                                                                                         Predsjednik AM SDA Visoko

                                                                                                                                                                                 Amil Neimarlija