Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Confero – predstava Tamo je polje

confero27. marta na 50. godišnjicu pozorišta Confero će u 20h odigrati predstavu „Tamo je polje”.  Naša vjerna publika će karte za istu moći kupiti u prostorijama Gimnazije Visoko i u Gradskom kinu Visoko svakog radnog dana od 20. marta u terminu od 12h do 13h. Karte za predstavu koštaju 2 KM, a otvorena je mogućnost i rezervacije za  4 i više ulaznica putem maila tgconfero@gmail.com. Predstava “Tamo je polje” je jedinstvena predstava za 150 zemalja svijeta, koje se svake godine priključuju borbi za ljudska prava i slobodu govora. Confero je izuzetno ponosan na činjenicu da je prvi  u našoj zemlji pristupio obradi ovog teksta, a sarajevska publika je dva puta istu ispratila sa izuzetnim ovacijama u Sarajevskom ratnom teatru prilikom premijernog i prvog repriznog izvođenja.

Pozivamo sve one koji smatraju teatar kao način izražavanja svijesti koja vodi prema afirmaciji čovjeka i čovječijeg da podrže ovaj veliki i za nas izuzetno bitan datum, koji će biti obilježen širom svijeta.

Osim igranja predstave Confero će se na ovaj dan angažovati i na dramskoj edukaciji i približavanju teatra mlađoj populaciji u sklopu Otvorenog časa u Gimnaziji Visoko i to u 12h i 50 minuta. Istom mogu prisustvovati svi zainteresovani koji bi željeli saznati nešto novo, drugačije i inovativno. Također, će se na 27. mart u prostorijama našeg prijateljskog udruženja Damar omladine održati i svečano pristupanje Ypal povelji koja će se u narednim danima putem naših medijskih pokrovitelja : RTV Visoko, Radija Q, Magazina Plus, Visoko.co.ba, Vi promo, moći i u cijelosti pročitati.

Kuriozitet će ovog puta činiti i aktivno učešće publike na način ocjenjivanja predstave “Tamo je polje”, gdje će svaki gledalac imati mogućnost ocjene predstave u rasponu od 1 do 10, čime Confero želi pružiti publici priliku da aktivno i samoinicijativno učestvuje u kreiranju pozorišnog repertoara našeg grada.

BUDITE AKTIVNI SUDIONIK OBILJEŽAVANJA POLA STOLJEĆA SVJETSKOG DANA POZORIŠTA – 27. MARTA