Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zadovoljstvo ostvarenim rezultatima

mojabanka sa 4Moja banka je zadovoljna poslovanjem u 2011. godini, koju je završila s pozitivnim poslovnim rezultatima. Banka je u protekloj godini zabilježila najbrži rast klijenata od 26,5 posto, kao i rast prihoda od 28,96 posto što je bio i jedan od ciljeva. Banka je dio poslovnog sistema koji okuplja 27 firmi članica ASA i Prevent grupacija.

Direktor Moje banke Ognjen Samardžić izjavio je kako su postignuti rezultati dio poslovne stategije s kojom banka nastavlja i u ovoj godini. „Moja banka je orijentirana ka zadovoljavanju potreba svakog klijenta. Sigurnost i stabilnost našeg poslovanja dodatno omogućuje i pripadnost vodećem privatnom poslovnom sistemu koji okuplja firme članice ASA i Prevent grupacija. Samo u prošloj godini smo otvorili osam novih poslovnica i imamo ambiciozne planove za širenje“, istakao je Samardžić prilikom obraćanja na prezentaciji poslovanja Moje banke u utorak navečer u Sarajevu.

Jedna od strateških odrednica Moje banke je i podrška bh. poduzetništvu i zapošljavanju kroz finansiranje razvojnih projekata.

„Domaće banke imaju veliki značaj i ulogu u ekonomiji svake zemlje. Razumijevajući važnost domaćeg kapitala, mi naše poslovanje razvijamo upravo uz pomoć Moje banke. Prevent kao najveći bh.izvoznik, zajedno sa ASA-om i Mojom bankom, zaista pokreće i razvija bh. ekonomiju i društvo“, istakao je Kenan Nalbantić, član Uprave Preventa BH.

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je oživila proizvodnju u Visokom, Goraždu, Zenici i Jelahu otvarajući jedno radno mjesto svaki dan. Danas ova kompanija ima oko pet hiljada zaposlenika. Preko 15 posto svih vozila u Evropi je opremljeno  automobilskim presvlaka iz Preventovih proizvodnih pogona.

Prevent svojim poslovanjem ne samo da snažno djeluje na ekonomiju već daje i značajan doprinos zajednici. Upravo je Prevent dobitnik priznanja Fondacije Mozaik za korporativnu filantropiju u 2010. i 2011.