Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: S Mojom bankom lakše štedjeti

Rezultati poslovanja u 2011.g. Moje banke predstavljeni su u utorak u novoj zgradi finansijskih institucija ASA grupacije.

Na kratkoj prezentaciji o rastu uspješnosti poslovanja Moje banke u BiH istaknuto je kako je ova domaća banka u 2011.g. zabilježila rast klijenata od 26, 5 posto, ali i rast prihoda od 28,96 posto.

„Moja banka je orijentirana ka zadovoljavanju potreba svakog klijenta. Sigurnost i stabilnost našeg poslovanja dodatno omogućuje i pripadnost vodećem poslovnom sistemu – ASA grupaciji“ – istakao je tokom prezentacije direktor Moje banke Ognjen Samardžić navodeći kako će se i dalje širiti sa novim poslovnicama.

Prisutnim gostima obratio se i Peter Kroyer, predsjednik Uprave ASA grupacije koji je također izrazio zadovoljstvo poslovnim rezultatima u protekloj godini. Između ostalog, kazao je i da je ASA grupacija tokom šesnaest godina poslovanja na području BiH investirala više od 200 miliona KM u nove poslove.

Kako ističe Kemal Hadžić iz Prevent Leather Visoko, stanje u odnosu sa lokalnom zajednicom je dosta poboljšano – u prošloj su godini održani brojni razgovori i obavljeno na desetine posjeta koje su imale za cilj upoznavanje s radom Preventa BH u Visokom koji zapošljava više od 2000 radnika. U razgovoru s Emirom Fejzovićem, v.d. predsjednika Uprave RK Bosna Preventa, saznajemo da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom s Mojom bankom i izrazio je nadu da će saradnja biti i nastavljena.

Već nekoliko godina našu skijašicu u usponu Elvedinu Muzaferija prati Prevent BH obezbjeđujući joj dio neophodne opreme za ovaj sport.

„Veoma sam zadovoljna saradnjom. Tokom prošle godine smo potpisali ugovor o nabavci skija za moje treninge i vožnje, i ja se nadam da će se saradnja nastaviti i dalje“ – izjavila je za Visoko.co.ba Elvedina Muzaferija.

„ Moja banka prati ostale članice grupacije pa već možemo nagovijestiti kako će sa širenjem grupacije doći i do širenja naših poslovnica. Mi smo domaća banka, konkurentna na tržištu i mi se prilagođavamo klijentu i njegovim potrebama“ – izjavio je za Visoko.co.ba Leon Begić, član Uprave i izvršni direktor Moje banke.

Damir Ferović, direktor za finansije i član Uprave ASA Holdinga istakao je da je važno održati stabilnost postojećeg poslovanja i najavio iznenađenje iz ASA grupacije, a to je ulazak u prehrambenu industriju u BiH – ne želeći otkrivati detalje ističući kako će oni biti poznati za nekoliko mjeseci.

{joomplucat:435 limit=21|columns=3}