Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna-Prevent – Konjuh 34:28 (19:11)

Rukometaši Bosne-Prevent su napokon uspjeli prekinuti veoma dugu seriju neuspjeha u drugom dijelu sezone i u ovoj godini. U prvenstvu je Bosna nanizala pet poraza, a isto toliko ih je bilo u prijateljskim utakmicama, ali sada je sve konačno zaustavljeno. Večeras je u Visokom gostovala ekipa Konjuha i platila ceh svih frustracija mladih visočkih rukometaša. Od prve minute se kod igrača Bosne-Prevent vidjela velika želja za pobjedom, pa se takav prsitup odmah isplatio i gosti iz Živinica su ostali bez gola u prvih deset minuta meča, a Bosna-Prevent je stigla do 6:0 i već tada je bilo jasno kako će meč završiti. Sredinom prvog dijela je bilo 10:2, što je značilo i miran nastavak susreta u kojem je Bosna imala i deset golova razlike početkom drugog poluvremena, a zbog malog opuštanja domaćih, Konjuh je na kraju izbjegao katastrofu. Konačnih 34:28 donijelo je potreban mir i prekid „crne serije“, ali brige oko opstanka još nisu prebrinute. Jednako važna utakmica Bosnu-Prevent očekuje naredne subote kada u Visoko dolazi puno opasnija ekipa Goražda. Iz Uprave kluba su nam već najavili da će ulaz za tu utakmicu biti besplatan, pa samim tim očekujemo i značajno bolju posjetu i veliku podršku s tribina, ali o tome ćemo više u narednim danima.

KSC“Mladost“. Gledalaca: 400. Sudije: Mladen Dragičević (Doboj) i Vladimir Križanec (Banja Luka). Delegat: Haris Bradarić (Maglaj). Sedmerci: Bosna  5(4), Konjuh 1(1). Isključenja: Bosna 2 min, Konjuh 6 min.

BOSNA-PREVENT: Žiga (9 odbrana), En.Sirćo, Semić, Ahmetaš, Skopljak 3(1), Burić 3, Omanović, Ed.Sirćo 9, Begović 1, Vranac 8(3), Musa, Hasečić, Maslo 4, Ahić 4, Zečević 2. Trener: Samir Jamaković

KONJUH: Kamberović (3 odbrane), Suljanović (7 odbrana), Hadžiomerović 3(1), Pejkušić 1, Muhić, Memić 2, Suhonjić 4, Hamzić 1, Husić, Zildžić 8, Smajić 2, Begić 7, Tufekčić, Pekarić, Suljanović 7. Trener: Emir Junuzović.