Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ukinuta suspenzija za Ahića i Zečevića!

Na sinoć održanom sastanku Upravnog odbora RK”Bosna-Prevent”, između ostalog je odlučeno da se suspendovani igrači Kenan Ahić i Esad Zečević, ponovo priključe prvom timu u uključe u redovan trenažni proces, te samim tim konkurišu za sastav možda već na prvoj narednoj utakmici. Podsjetimo, pomenuta dvojica igrača, te Selimović i Geko, suspendovani su sredinom prvog dijela sezone kada su odbili sa ekipom putovati u Živinice na utakmicu protiv Konjuha. Selimoviću i Geki je i pored suspenzije dozvoljeno da u zimskom prijelaznom roku napuste klub i pronađu novi, što su ovi i učinili, dok su Ahić i Zečević ostali u klubu, ali pod suspenzijom. Na ovu odluku Upravnog odbora su sigurno najviše uticale slabije partije ekipe u četiri kola nastavka sezone, te opasnost od mogućeg ispadanja iz lige, a u kratkom saopštenju koje smo dobili iz kluba stoji:

Ovim putem Vas obavještavamo da je Upravni odbor Rukometnog kluba “Bosna Prevent” Visoko, na sastanku održanom 05.03.2012. godine, nakon obavljenih razgovora sa igračima i trenerom, donio odluku, da se igrači Ahić Kenan i Zečević Esad vrate u trenažni process kluba te na taj način pomognu klubu u borbi za opstanak na predstojećim utakmicama. Pomenuti igrači su, iako suspendovani, uvijek bili spremni pomoći klubu u slučaju da dođe u tešku situaciju u borbi za opstanak.

Inače, rukometaši Bosne-Prevent već sutra gostuju u Trebinju kod Leotara, ali je upitno hoće li Ahić i Zečević zaigrati odmah na toj utakmici. Izvjesno je da će biti u sastavu već u subotu, kada u Visoko dolazi (zanimljiva koincidencija) Konjuh iz Živinica. U tom susretu Bosna-Prevent ima veliki imperativ pobjede