Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zaposlenje za četrnaest stipendista Fondacije Hastor

Četrnaest stipendista Fondacije Hastor koji su prošli kroz edukativni program iz oblasti poslovnih vještina dobili su priliku za prvo radno iskustvo u vodećim bh. kompanijama. Za mlade magistrante i diplomante koji su prošli kroz trosedmični „Program razvoja pripravnika Fondacije Hastor“ u organizociji ASA grupacije, danas je upriličena i svečana dodjela certifikata.

„Program je osmišljen i organizovan tako da polaznicima olakša prvi susret s tržištem rada“, ističe Peter Kroyer, generalni direktor i predsjednik Uprave ASA Holdinga, te dodaje, „ovi mladi ljudi su budućnost ove zemlje i drago mi je da možemo doprinijeti njihovom daljem napretku. Moja zahvalnost ide i onim kompanijama koje su podržale projekat i omogućile stipendistima radno mjesto u svom poslovnom sistemu.“

Program je organizovan za stipendiste koji imaju univerzitetske diplome, ali su bez radnog iskustva. Stipendisti Fondacije Hastor su tokom intenzivnog programa prešli dvanaest modula iz oblasti poslovnih vještina, kako što su poslovno pravo, korporativne komunikacije, osnove prodaje, itd.

„Tokom ovog programa sam imala priliku dodatno unaprijediti svoje vještine i znanja. Sretna sam što postoje kompanije kao što je ASA grupacija, koja ne samo da se brinula i pomogla u stipendiranju mog školovanja, već je i nakon njegovog završetka omogućila da steknem svoje prvo radno iskustvo“, ističe Emina Sijahović, magistrica poljoprivrede stipendistica Fondacije Hastor.

ASA grupacija vjeruje da će certifikat ovog jedinstvenog programa, prihvaćen u poslovnoj zajednici, biti garant da polaznici imaju vještine i znanje neophodno za poslovanje u 21. vijeku.