Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Čestitka u povodu 1. marta – Dana nezavisnosti BiH

Stranka demokratske akcije Visoko, svim građanima općine Visoko i Bosne i Hercegovine čestita 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. SDA Visoko posebne čestike upućuje braniocima općine Visoko, porodicama šehida i poginulih boraca kao i svim patriotima Bosne i Hercegovine koji su branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1992. do 1995. godine.

Prvog marta 1992. godine potvrđen je hiljadugodišnji kontinuitet Bosne i Hercegovine. Prvog marta 1992. godine sticanjem nezavisnosti, naša domovina postala je priznata od strane međunarodne zajednice i time se svrstala među 190 nezavisnih država u svijetu. Prije tačno 20. godina, Bosna i Hercegovina krenula je novim stazama očuvanja svoje nezavisnosti i samostalnosti, i danas obilježavajući Dan nezavisnosti, mi ustvari obilježavamo jedan od najvećih datuma svoje historije.

 

Uz iskrenu zahvalnost, svim građanima općine Visoko, koji su branili i odbranili našu domovinu, OO Stranke demokratske akcije Visoko, upućuje iskrene čestitke povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

mr. Hasan Prelić

Predsjednik Povjereništva

SDA VISOKO