Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SDA Visoko jučer ugostila našu najbolju skijašicu Elvedinu Muzaferiju

Nakon zapaženog rezultata ostvarenog nedavno u Sloveniji, naša sugrađanka Elvedina Muzaferija protekle sedmice zabilježila je još bolji rezultat na zagrebačkom Sljemenu. Na veoma zahtjevnoj stazi prvog dana takmičenja, naša Elvedina Muzaferija osvojila je četvrto mjesto, sa sekundom i 47 stotinki zaostatka. Drugog dana takmičenja vožen je slalom i to u dva laufa, a Elvedina je bila najbrža u oba i ukupno odnijela pobjedu sa 33 stotinke prednosti. Tim povodom Stranka demokratske akcije Visoko jučer je upriličila prijem za našu mladu skijašicu i tim povodom odala punu podršku njenom daljnjem radu. Na prijemu se rukovodstvo SDA Visoko na čelu sa predsjednikom Povjereništva mr. Hasanom Prelićem obavezalo da će u narednom periodu nastojati omogućiti još bolje uvjete rada ovoj mladoj skijašici.

Gledajući prema uzoru na susjedne zemlje koje velika sredstva izdvajaju za sportiste koji su najbolji ambasadori države i koji ulažu sve napore na njihovu promociju, naša Elvedina još nije imala zvaničnog prijema ni na jednoj instanci vlasti, te je ovaj prijem u Stranci demokratske akcije bio prvi zvanični prijem.

Povjereništvo Stranke demokratske akcije Visoko će nastojati animirati privrednike sa područja naše općine da finansijskim i materijalnim sredstvima omoguće da naša Elvedina nastavi graditi karijeru, u kojoj u prvim koracima pravi već zavidne rezultate.

Stranka demokratske akcije Visoko upućuje iskrene čestitke Elvedini Muzaferiji za ostvareni rezultat u nadi da je ovo samo početak njene sjajne karijere u kojoj će u narednom periodu biti još bolja i nastaviti kao i do sada, da na najbolji način predstavlja našu općinu i našu domovinu.