Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ASA grupacija implementira program razvoja pripravnika Fondacije Hastor

Trosedmični Program razvoja pripravnika Fondacije Hastor ulazi u završnu fazu. Iduće sedmice četrnaest polaznika dobit će certifikate o uspješno završenom programu iz područja poslovnih vještina, koje će im pomoći da se odmah uklope u bilo koju radnu sredinu.

„Sretna sam što sam dio ovog projekta. Zahvalna sam Fondaciji Hastor koja mi je osigurala svake godine stipendiju tokom školovanja, ali i ASA grupaciji koja je omogućila ovaj program i pomoć prilikom prvog zaposlenja“, ističe Emina Mehmedović, diplomirani ekonomista, volonterka Fondacije Hastor i polaznica programa, te dodaje “nije lako pronaći prvi posao nakon završetka studija, ali uz pomoć ovog programa mi smo spremniji za tržište rada, jer se upoznajemo sa praktičnim poslovnim vještinama“.

ASA grupacija, koja je ujedno i jedan od najvećih donatora Fondacije, organizovala je ovaj program s ciljem da poveća konkurentnu prednost na tržištu rada kod ovih mladih ljudi koji imaju univerzitetske diplome, ali su bez radnog iskustva.

Po završetku programa četrnaest stipendista koji su prošli kroz Program razvoja pripravnika Fondacije Hastor će svoje prvo radno iskustvo steći unutar vodećih bh. kompanija, među kojima je i ASA grupacija.

Posted in BiH