Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Semir Osmanagić održao predavanje u Minhenu

Najveći bavarski grad Minhen ponovo je 18. februara 2012. ugostio pronalazača bosanskih piramida Semira Osmanagića. Ovaj put je 75 Nijemaca s izuzetnom pažnjom saslušalo troiposatnu priču o prvim evropskim piramidama i o otporima dijela kozervativne međunarodne naučne zajednice prema novim znanjima i otkrićima.

Ipak, nova naučna paradigma nepovratno ruši staru i mnogi osjećaju da je vrijeme za promjene. Pri tome, Bosansku dolinu piramida vide kao jedan od važnih pokretača novog znanja i nove svjesnosti.
Zabilježeni i izmjereni energetski fenomeni na piramidama i u podzemnom labirintu po običaju izazivaju najviše pažnje. Većina prisutnih je najavila svoj dolazak u Visoko.

U TUNELU STABILNO

Neuobičajeno veliki snježni nanosi u Visokom privremeno su zaustavili sve radove u podzemnom labirintu Ravne. Također, do daljnjeg su obustavljene posjete turista i istraživača. Ipak, tim Fondacije je uspio očistiti prilaz podzemnim tunelima i pregleda ih. Nakon prospekcije svih tunela zaključeno je da je stanje u tunelima stabilno sa sigurnosnog aspekta, bez poplavljenih sekcija.