Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Akcija pomoći ugroženim porodicama

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora Saveza za bolju budućnosti Bosne i Hercegovine, OO Visoko, odlučeno je da se posjete krizna područja i ugrožene porodice naše općine. Zadatak je preuzela Stručna služba za sigurnost građana, boračke i šehidske populacije, koja je od predsjednika mjesnih odbora SBBBiH Visoko, dobila informacije o građanima kojima je pomoć prijeko potrebna u ovim hladnim zimskim danima. Navedena stručna služba je svoj plan realizovala u nedjelju, 19. 02. 2012.god. Ovom prilikom predstavnici ove stručne službe, na čelu sa gosp. Kemalom Mušimbegovićem, posjetila je 5 najugroženijih porodica na području općine Visoko, za koje je dobila informacije da im je pomoć potrebna, i to: jednu porodicu u selu Vidovići, MZ Kralupi, jednu porodicu u selu Guništa, MZ Gračanica, jednu porodicu u selu Galići, MZ Liješeva, jednu porodicu u selu Čekrekčije, i jednu porodicu u jednom od gradskih naselja Visokog. Porodicama su uručeni paketi sa brašnom i  prehrambenim proizvodima.

Treba naglasiti da je putna komunikacija do nekih od navedenih mjesta onemogućena, te da informacije koje se plasiraju građanima, da su ceste očišćene, uopće nisu tačne. Da bi uručili pakete, predstavnici SS za sigurnost građana, boračke i šehidske populacije, su morali pješačiti oko 2km da bi došli do nekih porodica. Stoga i ovom prilikom apelujemo da aktuelnu vlast i nadležne organe, da obezbijedne putnu komunikaciju i do ovih porodica. To su porodice, sa velikim brojem članova,  u teškoj finansijskoj situaciji, nezaposlene, a mnogima od njih su potrebni i lijekovi.

Ovo je samo jedna u nizu od akcija koje je, SS za sigurnost građana, boračke i šehidske populacije SBBBiH Visoko, realizovala u posljednjih par mjeseci. Podsjećanja radi, prije nepunih dva mjeseca, realizovali su akciju pomoći za demobilisane borce općine Visoko. I ovo sigurno nije posljednja akcija koju su realizovali, te u bliskoj budućnosti planiraju nove akcije, i posjete onima kojima je pomoć prijeko potrebna, a koje su mnogi zaboravili.

OO SBBBiH Visoko