Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Transport pacijenata do JU Dom zdravlja sa poliklinikom u Visokom

Udruženje za zaštitu rijeka, riječnih slivova i ekstremne sportove „EKO VIKING“ Visoko, u subotu 05.02.2012. godine u prijepodnevnim satima ostvarilo je kontakt s firmom „Prevent“ i CZ općine Visoko. Na njihov upit stavili smo na raspolaganje terensko vozilo Nisan Patrol, JU  Dom zdravlja sa poliklinikom Visoko radi intervencija prijevoza pacijenata i unesrećenih iz  nepristupačnih i slabo raščišćenih dijelova naše općine.

U periodu od 05-12.02., na poziv iz JU Dom zdravlja sa poliklinikom Visoko, imali smo 36 intervencija na terenu, od čega 32 intervencije prijevoza pacijenata na dijalizu (intervencije su bile iz sela Dolovi, Troholj, Kološići, Upovac, Liješeva te vršni djelovi grada Pertac i Novo Brdo) i 4 intervencije za Hitnu pomoć  i to u sela Gornja Vratnica, Ratkovci, Donje Topuzovo polje i Prhovo.

Utrošeno je 135 litara goriva finansiranih od strane firme „Prevent“ i pređeno 980 kilometara. Koristimo priliku da se ovim putem zahvalimo svim korisnicima naših usluga koji su imali dovoljno strpljenja i razumjevanja za naš rad na terenu.