Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Kretanje – baš ako morate!

Snježno nevrijeme od sinoć je zahvatilo i Visoko. Kao i u većem dijelu BiH, snijeg otežava saobraćajnu komunikaciju. Prema prognozama meteorologa, snijeg će nastaviti padati tokom vikenda. Prema izvještaju BIHAMK-a, u većem dijelu zemlje saobraćaj se odvija otežano i usporeno zbog snijega koji pada, a dodatne probleme stvara mjestimično jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Savjetuje se odgađanje putovanja – čak i na kraćim relacijama.

Još nema informacija o eventualnom skraćivanju časova ili obustavljanju nastave u školama na području ZDK. Kako saznajemo od pomoćnika ministrice za obrazovanje ZDK Rasim Bajrić: „Još nema zahtjeva sa terena o obustavi nastave ili skraćivanju časova. Nema zabilježenih problema sa grijanjem niti prijevozom učenika, a mi ćemo svakako pratiti vremensku situaciju tokom vikenda i reagovati u skladu s njom“ – istakao je za Visoko.co.ba Rasim Bajrić.

Čišćenje ulica u Visokom obavlja JKP Visočica Visoko koje od jutros radi sa pojačanom mehanizacijom – izjavio je za Visoko.co.ba Ermin Dlakić – direktor ovog komunalnog preduzeća.

„Dok pada snijeg nećemo koristiti posipne materijale, jer nema svrhe. Trenutno se intenzivno radi na čišćenju ulica uključujući i pločnike – tamo gdje je to moguće. Trudimo se sitaciju imati pod kontrolom“ – izjavio je Dlakić.

Za održavanje regionalnih puteva zaduženo je preduzeće Mušinbegović dok lokalne puteve održava JKP Gradska groblja Visoko. Ni na ovim dionicama situacije nije najbolja, ali je mehanizacija na terenu i radi na čišćenju snijega.

Na fotografijama pogledajte kako jutros izgleda dio ulice Gornje Rosulje, odnosno dio regionalne ceste Visoko – Kiseljak.

{joomplucat:402 limit=9|columns=3}