Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mahaluša rasprodana!

Nakon zbrajanja brojnog stanja rezervisanih i prodatih karata, sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je predstava „Ja, mahaluša“ u cjelosti rasprodata i to već na drugi dan oficijelne prodaje. Dakle, oni koji su do utorka 31. januara uspjeli nabaviti ulaznice mogu se zaista smatrati sretnicima. Nadamo se da ćemo biti u prilici ponoviti ovo gostovanje “Ja, mahaluša” u našem gradu, kao i to da će publika biti zadovoljna scenskom izvedbom glumačke postave ove predstave, u što smo apsolutno sigurni.

Još jednom ćemo ponoviti da je predstava „Ja, mahaluša“ rađena prema istoimenoj knjizi autorice Indire Kučuk-Sorguč, a za njenu dramatizaciju, te režiserku postavku pobrinula se mlada režiserka Mirela Trepanić. Također je objavljena i knjiga „Ja, mahaluša 2“ iste autorice, a da li će i ta knjiga doživjeti svoju scensku postavku ostaje da se vidi. Ukoliko se to desi, bit ćemo među prvima koji će je gledati.

Ovom prilikom moramo se zahvaliti i firmi “Ugarak produkt”, koja je svesrdno podržala rekonstrukciju naših prostorija, te nam donirala ugradbeni PVC prozor. Time je ova kompanija pokazala kako razumije, prihvata i cijeni rad nas mladih u očuvanju, poboljšanju te uspostavljanju novih kulturnih standarda u našem gradu. Nadamo se da će iskreno i drugi privredni subjekti našeg grada slijediti njihov primjer.

Vaš Confero