Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Ja, mahaluša” u Gradskom kinu u Visokom 10.februara 2012.g.

U cilju da našim građanima predstavimo i onaj drugi dio pozorišne umjetnosti, onaj zabavniji, duhovitiji i čini se realističniji, Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“ 10. februara 2012. godine upriličit će gostovanje pozorišnog hita, predstave „Ja mahaluša“. O mahali i mahalskim dešavanjima, o onome kakvi jesmo i nismo, kakvi bi trebali biti, te o muško-ženskim odnosima Visočanima će se 10. februara u našoj mahali, u Gradskom kinu sa početkom u 20.00h, predstaviti glumci Nela Dženesijević, Nenad Tešić, ansambl Kabare, režiserka Mirela Trepanić, te i sama autorica Indira Kučuk- Sorguč. Vjerujemo kako će Gradsko kino Visoko biti premalo za sve one koji budu željeli pogledati ovu predstavu. Uz dobru partnersku igru, uz odličnu zabavu i smijeh, publika će provesti predivno vrijeme, te barem na trenutak zaboraviti na tmurnu svakodnevnicu. Ovo je i naš svojevrsni poklon publici koja sve ove godine bodri i prati naš rad. „Ja, mahaluša“ do sada je imala preko 40 izvođenja, a vidjeli su je teatroljupci iz Sarajeva, Zenice, Tuzle, Počitelja i drugih bh. gradova. 18. januara u Domu mladih, u Sarajevu preko hiljadu ljubitelja komedije odgledalo je ovu predstavu, a za njeno gostovanje uvijek se traži karta više.

„Ja, mahaluša“ je samo početak, Confero će i u nastavku ove sezone dovoditi i druge predstave profesionalnih pozorišta iz cijele zemlje, te time pružiti mogućnost izbora publici i našim građanima da po prihvatljivoj cijeni pogledaju neke od najizvođenijih i najposjećenijih predstava.

Confero se pobrinuo i da cijena ulaznice bude prihvatljiva većini sugrađana, te je uz dobru saradnju sa Udruženjem za afirmaciju kulturnih vrijednosti Filter iz Sarajeva, koje potpisuje i produkciju same predstave, omogućio cijenu od 5 KM. Karte za predstavu „Ja, mahaluša“ će biti u prodaji već od ponedjeljka 30. januara na biletarnici kina od 12.00h do 14.00h, a rezervacije se mogu vršiti putem maila tgconfero@gmail.com.

Također obavještavamo javnost kako je i firma Prevent d.o.o prepoznala naše napore u cilju kulturnog uzdizanja grada, te finansijski i podržala naše aktivnosti.

Veliko hvala i našim medijskim pokroviteljima ovog gostovanja predstave „Ja, mahaluša“ –  RTV Visoko i portalu visoko.co.ba.

Vaš Confero