Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Jako mi je stalo da se u Visokom lijepo živi”

Gost Nadje Omerović u emisiji „Razgovor s povodom“ koja se emituje na RTV Visoko bio je visočki poslanik u Skupštini ZDK dr. Senad Karavdić. Iz opširnijeg intervjua u kojem se razgovaralo o političkoj situaciji u Kantonu, zdravstvu, ekologiji, visočkim interesima u ZDK, Povjereništvu u OO SDA Visoko, odnosu sa drugim političkim partijama u Visokom, političkoj kulturi dijaloga itd, izdvajamo dio razgovora u kojem dr. Karavdić ističe da se slučajno ili namjerno već nekoliko zadnjih sjednica OV Visoko poklapa sa terminom održavanja sjednica Skupštine Kantona.

Doktor Karavdić navodi da je ova podudarnost sa sjednicama malo indikativna, osim toga Karavdić također ističe da ima osjećaj da trenutni vijećnici u OV Visoko nemaju volju i želju da poslušaju šta se dešava na višim instancama vlasti. Osim toga karakteristično je da sjednicama kantonalne Skupštine gotovo redovno prisustvuju načelnici Kaknja i Zenice, dok to nije slučaj i sa načelnikom Visokog, a to, kako kaže, puno znači pogotovo kada se rješavaju neka pitanja direktno vezana za općinu iz koje dolazi poslanik, to je poseban vjetar u leđa poslanicima koji zastupaju interes grada iz kojeg dolazi.

Dotičući se priče o aktuelnom Povjereništvu u OO SDA Visoko, dr. Karavdić je podsjetio da su vrata SDA u Visokom otvorena svima koji žele da rade transparentno i po Statutu stranke, jer stranka nije privatna i dovoljno je široka i velika da iz nje može otići ko god hoće i praviti sopstvene stranke kao što je bio slučaj ranije, a da ona i dalje funkcioniše normalno jer ima dovoljno kvalitetnog kadra. Na pitanje da li je tačno da ima ambiciju da bude direktor Doma zdravlja u Visokom Senad Karavdić je odgovorio da takvo nešto prvi put čuje i da nema tu ambiciju. Jedina ambicija kojom se bavi kao čovjek koji radi u Zenici i živi u Visokom je da Visoko bude općina u kojoj se lijepo živi.