Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Muhamed Husić: “Zašto da visočka djeca idu u Sarajevo na klizalište kada to možemo napraviti i u Visokom?”

Nakon realizovanog projekta terena s umjetnom travom iza MSŠ „Hazim Šabanović“ u Visokom koji se stavljen u funkciju prošle godine, kako saznajemo novi projekat FK “Zanatlija“ planiran za ovu godinu je klizalište za djecu i odrasle. Ove navode potvrdio nam je i član UO FK “Zanatlija“ Muhamed Hamo Husić.

– Ta ideja o prvom pravom klizalištu u Visokom rodila se odmah nakon što smo završili projekat terena s umjetnom travom za koji smo uspjeli napraviti i finansijsku konstrukciju samofinansiranja. Nakon izvjesnog vremena i nakon što smo se dobro informisali šta nam je sve potrebno za jedan takav projekat već imamo neke ozbiljnije putokaze oko kojih se možemo kretati. Prije svega proračun kompletnog projekta klizališta sa svim potrebnim elementima od klizaljki, preko podloge koje se postavlja do dječijeg igrališta iznosi 80.000KM. Već smo ostvarili prve kontakte sa firomom koja je ovlaštena za ovakvu vrstu poslova. Potrebna površina za realizaciju zamišljenog je 350 m2. Smatramo da bi ovo bio odličan potez, prije svega da nam djeca ne idu u Sarajevo da bi se prvi put susretala s ovim vidom rekreacije, a zatim i zbog popratnih sadržaja koje sa sobom nosi jedan ovakav projekat. Ljudi bi se okupljali i družili, a to je ono što treba i fali današnjem Visokom. Baš smo nedavno na Upravi kluba komentarisali jedan tekst sa vašeg sajta pod naslovom „Visočka raja, šta vam je to“ i bili smo jedinstveni u stavu da je Kemal Vražić Ibe u jednom od radijskih jinglova bio nedvojbeno u pravu –„ Visočanin je onaj koji je nešto dao za ovaj grad“. Dolazi vrijeme da se svako u tom smislu „izvaga“, da vidimo ko je to šta dao ovom gradu i ko je gdje nešto napravio za opšte dobro, pogotovo ko je to od svojih para nešto uradio, a ne od budžetskih. U tom smislu mislim da smo izabrali pravi put i da ličnim primjerom pokazujemo da sve može puno bolje od ove trenutne depresivne situacije koja vlada ovim gradom već dugo godina unazad.

Podsjećamo, FK „Zanatlija“ 04.02. u restoranu „Vizija“ organizuje drugu po redu „Nebeskoplavu noć“ uz zavidan broj poznatih gostiju i privrednika, a to će ujedno biti prilika i da se ozbiljnije porazgovara o ovoj temi. U svakom slučaju ideja je odlična, samo je pitanje puta do njene realizacije.