Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ivica Andrić novi sekretar kluba, pripreme počinju 1. februara

Danas je u prostorijama NK “Bosna” održan vanredni sastanak Upravnog odbora kluba sa sljedećim dnevnim redom:
1.     Molba sekretara kluba za razrješenje sa postojeće funkcije;
2.      Postavljanje vršioca dužnosti sekretara kluba;
3.    Postavljanje dva nova člana Upravnog odbora;
4.    Početak priprema;
5.    Finansije za preostali dio sezone.
Upravni odbor je sastanak odradio u punom sastavu, a sastanak je vodio Predsjednik kluba Asmir Hodžić, te su doneseni sljedeći zaključci:
–    Usvojena je ostavka sekretara kluba Ašlame Vejsila (privatni i zdravstveni razlozi), te je na njegovo mjesto kao vršilac dužnosti jednoglasno izabran bivši nogometaš Bosne Andrić Ivica – Iko.
–    U Upravni odbor Bosne su ušla nova dva člana Pulo Ferid i Sarač Hašim, a radi se o ljudima koji mogu pomoći u razvoju kluba i ostvarenju cilja koji je postavila nova Uprava a to je ekspresni povratak u Prvu ligu FBiH.
Na sastanku je odlučeno da pripreme počinju 1. februara, a transfer lista i igrači koji su pojačali Bosnu u zimskom prijelaznom roku bit će poznati nakon okupljanja i početka priprema. Razgovaralo se i o finansiranju kluba u protekloj polusezoni, te o finansijama potrebnim za nastavak takmičenjima u kojima Bosna želi zadržati prvo mjesto koje garantuje povratak u Prvu ligu. Za prvo mjesto potreban je budžet koji je već isplaniran i koji je potrebno ostvariti. Da bi se to ostvarilo potrebna je pomoć Općine Visoko, drugih privrednih subjekata, te maksimalan angažman svih članova Uprave kluba koji su i do sada uspijevali na vrijeme zatvoriti finansijsku konstrukciju. Tako je na radnom dijelu sastanka Bosna dobila novog sekretara kluba, te je odlučeno kada počinju pripreme i formiran je potrebni budžet za preostalu polusezonu.
Direktor kluba Ivica Pekić se osvrnuo i na ostavku sekretara kluba Vejsila Ašlame: „Javnost i navijači Bosne trebaju znati da je nama svima u klubu žao što je otišao dugogodišnji sekretar i igrač NK ‘Bosna’ Vejsil Ašlama. Njegovi razlozi su bili privatne i zdravstvene prirode, a mi u klubu se nadamo da će i bez funkcije sekretara Vejsil Ašlama uvijek biti tu uz NK ‘Bosna’, jer je u ovom klubu u prethodnim godinama svojim radom ostavio neizbrisivi trag. Emotivno sam vezan za Vejsila Ašlamu, jer smo ga 1997.godine ja lično i predsjednik tadašnje Uprave Asmir Hodžić postavili za sekretara kluba, te smo sarađivali sedam godina, a u tom periodu Bosna je ostvarila i najveće uspjehe u svojoj historiji, bio je među prvim saradnicima koji su se uključili u rad šampionske Bosne i zahvaljujući i njemu Bosna je postigla sve one velike rezultate kojih se sa radošću sjećamo. Svojim načinom rada i angažmanom bio je prepoznatljiv znak kluba, a po njemu su i Bosna i Visoko bili prepoznatljivi u BiH. Sutra ćemo izvršiti primopredaju funkcije, te će Vejsil Ašlama prenijeti ovlasti i zadatke na novog vršioca dužnosti sekretara kluba Ivicu Andrića i uputiti ga u posao koji je uspješno obavljao dugi niz godina i bit će nam pri ruci kad god klubu bude trebao. Još jednom se u svoje lično ime i u ime Uprave i NK ‘Bosna’ zahvaljujemo Vejsilu Ašlami na dosadašnjem radu, angažmanu, odanosti i svemu što je NK ‘Bosna’ zajedno s njim ostvarila u minulim godinama.“