Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izvršni odbor nije prihvatio prijedlog NK Bosna o razrješenju Nurije Čabaravdića i imenovanja na njegovu funkciju Darija Pekića

Postupajući po odluci komiteta za normalizaciju N/F saveza BiH i mišljenja Komisije za propise Nogometnog saveza ZDK, Izvršni odbor  sproveo je odluku o suspenziji predsjednika Saveza Sulejmana Čolakovića.

Ovom odlukom bivši dugogodišnji prvi čovjek Nogometnog saveza kantona razriješen je svih dužnosti. Članovi Izvršnog odbora odali su priznanje Sulejmanu Čolakoviću za dosadašnji rad u organima Nogometnog saveza kantona i BiH, a posebno za anagažovanje na izgradnji trening centra u Zenici.

U skladu sa Statutom Saveza funkciju presjedavajućeg Izvršnog odbora i Skupštine do narednih izbora, koji se trebaju održati u maju ove godine, obavljat će prvi dopredsjednik Mirsad Ibraković.

Prema akcionom planu Komiteta za normalizaciju, Skupštine kantonalnih saveza dužne su uskladiti svoje Statute sa Statutima entitetskih i Nogometnog saveza BIH. Ako u narednom periodu ne bude novih zahtjeva i prijedloga iz bh. kuće nogometa, Nogometni savez ZDK svoj posao bi trebao završiti na skupštini koja je zakazana za 25. januar.

Na narednoj skupštini također se očekuje i usvajanje finansijskog poslovanja za 2011. godinu, kao i usvajanje budžeta Saveza za tekuću kalendarsku godinu. Izvršni odbor na današnjem zajsedanju nije prihvatio prijedlog Nogometnog kluba “Bosna” iz Visokog o razrješenju Nurije Čabaravdića i imenovanje Darija Pekića na funkaciju člana Izvršnog odbora iz Visokog.

(Zenicablog)