Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nove policijske uniforme

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, zahvaljujući razumijevanju i podršci kantonalne Vlade, kontinuirano poduzima aktivnosti na poboljšanju uvjeta za rad i materijalno-tehničke opremljenosti policijskih službenika, uzimajući u obzir činjenicu da samo dobro obučen i opremljen policijski službenik može biti garant maksimalne lične i imovinske sigurnosti građana. U proteklom periodu je realizirano niz takvih aktivnosti, među kojima je posebno značajna nabavka računarske opreme, mobilnih i stacionarnih radarskih sistema, transportnih i putničkih motornih vozila, te druge opreme. Također, javnost je upoznata i s aktivnostima na izgradnji i rekonstrukciji zgrada policijskih stanica na području našeg Kantona, za čiju realizaciju je Vlada Zeničko-dobojskog kantona izdvojila značajna novčana sredstva.

Kao dio tih aktivnosti, ovih dana su za sve službenike uniformisane policije, uključujući i pripadnike Jedinice policije za podršku, isporučene nove policijske uniforme (jakne, zimske i ljetne hlače, košulje kratkih i dugih rukava, šapke, kravate). Ove uniforme se razlikuju od dosadašnjih po tome što su usklađene s Uredbom o jedinstvenoj policijskoj uniformi u Federaciji BiH. Uz uniforme, nabavljena je i obuća (zimske duboke i poluduboke cipele), a u narednom periodu očekuje se isporuka obuće i za službenike kriminalističke policije. Za ove namjene ukupno je izdvojeno oko 500.000,00 KM.

Ovo Ministarstvo će i dalje, shodno svojim mogućnostima i kapacitetima, učiniti sve napore da obezbijedi sve potrebne uvjete za stručno i profesionalno djelovanje policijskih službenika, te je opredijeljeno na kontinuiranom poboljšanju općeg statusa policijskog službenika, s uvjerenjem da će samo motiviran, adekvatno plaćen i dobro opremljen i obučen policijski službenik uvijek biti na visini svog teškog i odgovornog zadatka, a to je očuvanje lične i imovinske sigurnosti svih naših građana.