Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: RK Bosna bez predsjednika, Emir Fejzović preuzima sve obaveze

Nakon dva zanimljiva dopisa koja smo primili u protekla dva dana, prvo od Aida Selimovića, pa onda od Almedina Babića kao odgovor na Selimovića, večeras je u prostorijama RK Bosna Prevent u vatrogasnom, održana press konferencija koja je nastavak aktivnosti Upravnog odbora, koje su bile predmet saopštenja Uprave prethodnih dana.

Ova press konferencija je sazvana najviše zbog promjena u Upravi kluba. Tačnije članovi Uprave više nisu predsjednica gospođa Edina Hasečić,  Almedin Babić, Drago Dilber te Mahir Kalota. Prisutnim medijima se obratila Edina Hasečić koja je još jednom u ime cijele Uprave čestitala mladoj ekipi Bosne  i treneru na ostvarenim rezultatima. A kao razlog svog prestanka obavljanja funkcije predsjednice je navela lične, prije svega zdravstvene razloge. A za ostale članove je rekla da su se odstupilii zbog privatnih obaveza.

Inače sve ono dosada što je radila predsjednica, po statutu preuzima potpredsjednik, a to je Emir Fejzović. A do popune Uprave novi kostur i glavna snaga UO će pored Fejzića, koji je predstavnik Općine, biti Emir Bijedić ispred Moje banke, Maid Avdičević ispred VGT-a, te Almir Jazvin ispred generalnog sponzora Preventa. A novi-stari član Uprave je Tark Karavdić.

Inače ono o čemu je još bilo riječi je izvještajna, a ujedno i izborna skupština, koja je najavljena za prvu polovinu januara. Najavljeno je da će se u novi saziv Uprave pozvati svi oni koji vole klub, te su spremni pomoći klubu u daljem nastavku rada, i što boljem funkcionisanju kluba. Potpredsjednik je rekao da će Općina i grupacija Prevent, još jače stati uz RK Bosna zahvaljujući dobrim rezultatima kluba.

Što se tiče igračkog kadra ono što je novina jeste da su mlađim igračima, koji su iznijeli teret polusezone na svojim leđima, ponuđeni ugovori koji su stipendijskog karaktera. A što se tiče pojačanja najvaljeno je da će se zbog situacije koja je teška, najprije razgovarati sa bivšim igračima Bosne, da se eventualno neko od njih vrati u matični klub. Igrači Bosne će imati pauzu do ponedjeljka 26. decembra, a onda nastavljaju sa trenažnim procesom, takodjer najavljeno je da se obavljaju konsultivni razgovori da pripreme budu organizovane možda čak i van BiH.

Ni ova press konferencija nije mogla proći bez da se pomene suspendovana četvorka, pa je tako sada već bivša predsjednica rekla, da je istekla supspenzija Zečeviću i Ahiću i da su oni na raspologanju treneru, da je Selimović dobio raskid ugovora, a Alen Geko je suspendovan do daljnjeg.

{joomplucat:360 limit=10|columns=4}